MesterKell

A dugulás mindig rosszkor jön

A dugulás mindig rosszkor jön

A dugulás mindig rosszkor jön, és sok kellemetlenséggel jár. A megfelelő, falbontás nélkül, gyorsan és precízen dolgozó szakember felkutatása a legjobb, amit ilyenkor tehetünk.

Megfelelő karbantartással azonban nagymértékben megelőzhető a duguláselhárítás szükségessége.

Az ecet és a szódabikarbóna együttes alkalmazása, természetesen egy kis hatóidő után bő vízzel való öblítéssel kombinálva- nagyon szépen megtisztítja csöveinket. Gyakran, három havonta érdemes ezt a tisztítást elvégeznünk. De a gél állagú tisztítószerek is nagyon hatékonyak.

Kifejezetten szükséges lépések ezek akkor, amikor már némi tesztelés után egyértelműen gyanakodhatunk nagyobb mértékű lerakódásra. A teszt igen egyszerű: egyrészt figyelni kell, hogy az összefolyó környékén gyakori-e az utóbbi időben a pangó víz, másrészt a maximális sebességgel engedett vízfolyam alkalmazásakor is le kell folynia az összes víznek a lefolyón. Ha ezek a feltételek nem teljesülnek, első lépés az áttisztítás, hátha még segíthetünk a helyzeten. Ha nem sikerült megoldanunk a problémát, akkor a megfelelő szakember gyors és hatékony közbelépése menthet meg minket a helyzet romlásától.