MesterKell

Homlokzati hőszigetelés kivitelezésének menete

Homlokzati hőszigetelés kivitelezésének menete

Az épületek hatékonyságának és energiafogyasztásának kulcsfontosságú része. Az alábbi folyamat lépései a polisztirollapos rendszerek alkalmazásán keresztül mutatják be, hogyan lehet régi és új épületek homlokzatát hatékonyan szigetelni. Az előkészítéstől a lapok felragasztásán át a színezésig minden lépést áttekintünk, hogy a hőszigetelés teljes körű és hatékony legyen. Ezek az egyszerű és hatékony technikák nemcsak az energiaköltségeket csökkentik, de hozzájárulnak az épületek hosszú távú megbízhatóságához és teljesítményéhez.

 

Előkészítés


Polisztirol hőszigetelő rendszerek használhatóak mind új, mind meglévő épületeknél. Új épületeknél közvetlenül a téglára kerülnek, míg meglévőknél előkészítést igényelnek. Málló, repedezett vagy lehullott vakolatok eltávolítása szükséges. Jó minőségű vakolat esetén előkészítés nélkül is dolgozhatunk, de mindig szükséges dűbelezni.

Ablakcserénél érdemes először beépíteni a polisztirol lapokat a kávához, vagy fóliázni az ablakfelületet, hogy elkerüljük a koszolást.

 

Szigetelő lapok


A lapokra a ragasztót legalább 40-50%-ban kell felhordani, majd hézagmentesen illeszteni és dudoroknál csiszolni.

 

Lábazat


A kezdőprofil minimum 30 cm lábazati magasságot hagy, és az egyenetlen falakhoz alkalmazkodik.

 

Rögzítés, élvédőzés


Az egy négyzetméterre eső dűbelek száma függ az eredeti fal minőségétől és a homlokzat magasságától. Ajánlott mindig élvédőzést alkalmazni a sarkoknál.

 

Hálózás


Hézagmentes felületre ragasztjuk a hálót, az ablakoknál dupla hálózást ajánlunk. 1.1 nm háló kell 1 négyzetméter felület legletteléséhez, mivel 10 cm-es átfedést kell alkalmazni. A beágyazás során figyelni kell, hogy előbb a ragasztót vigyük fel a felületre, húzzuk át fogas glettvassal és ezt követően ágyazzuk be a hálót.

 

Glettelés


A hálózást követően nem kötelező, de a szebb felületért érdemes átmásodolni a felületet.

 

Színezés előtt


Az alapozás nedszívást kiegyenlít és tapadást segít elő, száradási ideje legalább 24 óra.

 

Színezés


A felületen felhordjuk a vakolatot, majd a dörzsölő ember egyenletesen körkörös irányba eldörzsöli a vakolatot.


A megfelelő épületszigetelés számos előnnyel jár, nem csupán a kényelem, hanem a pénzügyi megtakarítás és környezetvédelem szempontjából is. A Homlokzati Hőszigetelés.hu egy beruházást kínál, amely hosszú távon megtérül, és számos előnyt kínál az ügyfelek számára.


Először is, az épületszigetelés javítja a hőszigetelést, ezáltal hatékonyabban tartja meg a fűtött vagy hűtött levegőt a házban. Ez a fajta hőszigetelés csökkenti a fűtési és hűtési költségeket, mivel az energiahatékonyabb hőmegtartást teszi lehetővé. Az éves energiafogyasztás csökkenése pénzt takarít meg az ügyfélnek, ami hosszú távon komoly megtakarítást eredményezhet.


A homlokzati szigetelés továbbá növeli az épület értékét. Az energiatudatos vásárlók gyakran keresik az olyan ingatlanokat, amelyek energiatakarékosak és környezetbarátok. Az energiatakarékos épületszigetelés hozzájárul az ingatlan értékének növekedéséhez, és az értéknövekedés gyakran meghaladja az eredeti szigetelési költségeket.


Emellett a homlokzati szigetelés csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását, mivel kevesebb energia szükséges a fűtéshez vagy hűtéshez. Ez a környezetbarát megközelítés nemcsak az ügyfeleknek, hanem az egész bolygónak is kedvez. A fenntartható építészet és az energiahatékony megoldások iránti növekvő kereslet a homlokzati szigetelés jelentőségét tovább erősíti.


Az épületszigetelésnek hangszigetelő tulajdonságai is vannak, amelyek különféle zajforrásoktól védik az otthont. Ez különösen fontos városi környezetben, ahol a zajszint gyakran magas. A csendesebb otthonok növelik a lakók életminőségét és hozzájárulnak az egészségesebb környezethez.


Fontos megjegyezni, hogy a homlokzati szigetelés nem csupán hideg éghajlaton előnyös. Meleg éghajlaton is jelentős előnyökkel jár, mivel segít megőrizni a hűvösebb belső hőmérsékletet, csökkentve ezzel a klímaberendezések túlzott használatát.


Végül, az épületszigetelés hozzájárul az épület tartósságához és védelméhez. Megakadályozza a nedvesség behatolását, amely károsíthatja az épület szerkezetét és növelheti a penészképződés kockázatát. Az időjárási hatások elleni védelem révén a homlokzati szigetelés hozzájárul az épület hosszú élettartamához.

 

Összességében a homlokzati szigetelés jelentős megtakarítást eredményezhet az ügyfeleknek, mind pénzügyi, mind környezetvédelmi szempontból. Azok, akik befektetnek az épületszigetelésbe, élvezhetik az energiatakarékos otthonok előnyeit, az ingatlan értékének növekedését, a zajszint csökkenését, és egy fenntarthatóbb jövő felé tett lépést.