MesterKell

Mi a teendő, ha dugulással állunk szemben?

Mi a teendő, ha dugulással állunk szemben?

Bárhol és bármikor előfordulhat, hogy eldugul a lefolyó, az viszont már kérdéses, hogy tudjuk-e miként kell eljárni ilyen helyzetben. A dugulva.hu weboldalon számos hasznos tanácsot és trükköt olvashatunk a duguláselhárítással kapcsolatban. Így azonnal leszűrhetjük, hogy adott esetben érdemes-e próbálkozni házilag vagy jobban járunk, hogyha szakemberhez fordulunk.

A tudás hatalom, még dugulás esetén is


Mert egy biztos! Hogy ha beüt a baj, akkor szeretnénk minél hamarabb megbirkózni vele, ezért sok esetben saját kezűleg fogunk hozzá elhárítani a dugulást. Ilyenkor nem árt tisztában lenni azzal, hogy mégis milyen eszközök és lehetőségek állnak a rendelkezésünkre ezzel kapcsolatban. A dugulva.hu weboldalon megtalálhatjuk a választ a kérdéseinkre.


Ott vannak például a különféle házi praktikák, amikről szintén sokat megtudhatunk a dugulva.hu weboldalról. Általában a szódabikarbóna, citromlé, ecet, forró víz kombinációja szokott ilyenkor szóba kerülni. Enyhébb probléma esetén, ezeket a megfelelő sorrendben a lefolyóba öntve feloldhatóak a makacs lerakódások. Így nem kell munkadíjat fizetni a szakembernek és nem szennyezzük a környezetet a különféle vegyszerekkel.


De ha ez nem segít, akkor jöhetnek a vegyszerek. Ezeknek pedig nem árt ismerni az összetételét, a hatékonyságát stb. Persze az ilyesmit nem kell tudni kötelező módon, hiszen ez a tudásanyag nem része az általános műveltségnek. Viszont éppen azért lehet a segítségünkre a dugulva.hu, hiszen innen hasznos dolgokat tudhatunk meg a lefolyótisztítókkal kapcsolatban is. Elvégre nap mint nap látjuk a különféle reklámokat a TV-ben és tényleg nehéz eldönteni, hogy hihetünk-e a marketingnek, amikor elkezdjük öntögetni a WC-be meg a lefolyóba a különféle kemikáliákat.


A szakember nem hagy cserben


Persze ehhez az szükséges, hogy egy megfelelően felkészült és színvonalas szolgáltatást kínáló céget vagy vállalkozót találjunk. Az internetnek hála, ez elég könnyen megoldható mivel a korábbi ügyfelek véleménye is segíthet eldönteni, hogy melyik cégnek szeretnénk igénybe venni a szolgáltatását. Egy szakember nem teketóriázik, olyan eszközökkel érkezik a helyszínre, amivel nemcsak a dugulás hárítható el, de megállapítható annak a pontos helye és oka is. A woma magasnyomású mosónak a makacsabb lerakódások sem képesek ellenállni. Ha ez esetleg nem segít, akkor következhet a kamerás csatornavizsgálat, amivel megállapítható, hogy miért nem képes távozni akadálytalanul a szennyvíz a csatornából. Megéri szakemberhez fordulni, mert így nem pazaroljuk feleslegesen az időnket olyasmire, amit egyébként sem lennénk képesek megoldani.


Ragadjunk-e papagájfogót dugulás esetén?


A konyhai mosogatók esetében jó esély van rá, hogy a dugulás a flexibilis gégecsőben alakul ki. Ennek a cseréje nem túl költséges, ráadásul nem is nehéz. Erre akkor lehet szükség, hogyha már teljesen elavult vagy megtört, kilyukadt. A dugulva.hu weboldalon számos írás található azzal kapcsolatban, hogy mikor érdemes belevágni a szerelésbe. Sőt, még vízcsőszereléssel kapcsolatban is hasznos információkhoz juthatnak azok, akik nem jártasok ebben a témában. A dugulva.hu a csőtöréssel is foglalkozik, hiszen ez egy olyan váratlan szituáció, ami komoly anyagi kárt okozhat az otthonunkban és a körülöttünk lévőknek is.


A megelőzés komoly fegyver


Ehhez pedig csak annyit kell tennünk, hogy egy kicsit jobban odafigyelünk arra, hogy mi kerül bele a lefolyóba. Természetesen vannak olyan helyzetek, amikor a gondatlan kivitelezés vagy gyökérbenövés okozza a problémát, de az esetek többségében hajlamosak vagyunk konyhamalacnak nézni a lefolyót. A WC dugulása a legtöbbször szintén azért alakul ki, mert belekerülnek a nem oda való dolgok, mint pl. pelenkák, intim betét, baba törlő kendő, fültisztító pálcika stb. 


A konyhai lefolyót kíméljük a zsíros ételmaradékoktól. Ha egy mód van rá, akkor a használt étkezési olajat se öntsük bele mosogatótálcába, mert nemcsak dugulást idézhet elő, de rendkívül környezetszennyező is.


A dugulva.hu az ilyen és ezekhez hasonló részletes leírásokkal igyekszik segíteni a dugulás megelőzésében vagy a már kialakult probléma megoldásának a megtalálásában.