MesterKell

Mi alapján válassz ablakos céget? Mutatjuk!

ablakosok munka közben

Ablakcsere? Jó ötlet! Na, igen, de mikor, kivel, hogyan? Kérdések, amik ahogy telik az idő egyre égetőbbek. Még jó, hogy akad rájuk releváns felelet, mégpedig nem is egy!

Mikor? Most!

nyílászáró csere sokakban félelmet kelt. Mi lesz akkor, ha romba dől a ház? Vagy befúj az eső? Esetleg omlik a fal, a vakolat és ott marad a szemét? Érthetőek ezek az aggodalmak és sajnos nem egy esetben megalapozottnak is tűnnek a rengeteg negatív tapasztalat miatt, de van egy jó hírünk. Attól még, hogy előfordultak másutt nem hozzáértésből származó bukások, nem kell, hogy ez legyen mindig, minden helyzetben az egyetlen járható út. Mert a megbízhatóságnál kezdődik minden! A referenciák nem dicsekvésre szolgálnak, hanem bizonyítékként. Az elvégzett, minőségi munkára. Ami nem azt jelenti, hogy az ablak minőségi – ez is benne van természetesen. Viszont egy ablakos cég attól válik hitelessé, ha a munkája egésze egyetlen szóval jellemezhető: prémium. Vagyis mindig érdemleges körbenézni, hogy milyen háttérrel, tapasztalattal, gyakorlattal rendelkezik a vállalat. Az iskolában megszerezhető tudás ugyanis csak egy dolog. Ám az attól válik alkalmazhatóvá, hogy kellő mennyiségű gyakorlat is társul hozzá. Ez tehát az első lépés! A referenciamunkák beszédesek.

Aztán az is hamar felderíthető, hogy melyek azok a márkák, egyúttal gyártók, amik a felhozatalban szerepelnek. Ha itt olyan nevek sorakoznak, akiknek a jelenléte még csak magyarázatot sem igényel, akkor ott van az újabb bizalmi pont. Ennek a témának gyorsan utána lehet olvasni egyébként az interneten, ahonnan percek alatt kiderülhet, hogy kik a legmegbízhatóbbak ezen a téren.

Mi a helyzet a díjakkal?

Az ablakcsere árak mértéke szintén lényeges kérdés, ugyanakkor mégsem kifizetődő ötlet csupán az összegek alapján dönteni. Mert első körben nem az a fő dilemma, hogy mennyibe kerül, bármennyire is meglepő, hanem az, hogy mi jár a befizetett díjtételért cserébe? Vagyis hogy is billeg az a bizonyos ár/érték arány mérleg? Ugyanis ha az értékek felé billen a „kar”, akkor minden rendben, akkor a beruházás sokkalta inkább egy, megtérülő befektetés.